Dieta wikipedia. Dietă (dezambiguizare)


Apa [ modificare modificare sursă ] Este un element fără de care organismul uman nu poate supraviețui.

Aportul zilnic de apă ar trebui să se situeze între 1. Cina va fi luată cu 4 ore înainte de a merge la culcare. Măcelărirea animalelor[ modificare modificare sursă ] Pregătirea cărnurilor de dieta wikipedia implică măcelărirea uciderea lor.

Scurt istoric al dietei[ modificare modificare sursă ] Ca tânăr medic generalist la Parisdoctorul Pierre Dukan s-a confruntat în anul cu un prim caz de obezitateîncercând să găsească o alternativă la dietele standard din acel moment, asemănătoare în principiu, mergând pe ideea de reducere a porțiilor și implicit a numărului caloriilor ingerate. Doctorul Dukan a fost preocupat și de ceea ce se întâmplă cu cei care țin o dietă și după o anumită perioadă, când apare la majoritatea persoanelor reîngrășarea. Așa a apărut ideea conceperii unui regim în patru faze, dintre care ultimele două sunt dieta wikipedia păstrării noii greutăți și la finele regimului de slăbire. Tipul dietei și principiile sale[ modificare modificare sursă ] Planul de slăbire Dukan este dieta wikipedia în așa fel încât să fie favorizat consumul proteinelor în detrimentul lipidelor și glucidelor.

În țările dezvoltate, aceasta are loc în afara locuinței, în măcelării, folosite pentru procesarea în masă a animalelor pentru produsul de carne. Multe țări impun reguli în ceea ce privește măcelăritul, în general pentru a diminua suferința animalelor la momentul când ele trebuie sacrificate.

Pagini din categoria „Diete”

În Uniunea Europeană dieta wikipedia o astfel de lege care interzice uciderea porcului prin înjunghiere sau otrăvire și dieta wikipedia permite doar împușcarea lui atunci când porcul doarme sau este inconștient. Tehnica de gătit, numită și artă culinară, necesită de obicei alegerea, măsurarea și combinare ingredientelor într-o ordine bine stabilită, pentru a se ajunge la rezultatul dorit.

Tehnicile de gătit pot necesita încălzirea mâncării, care adesea îi transformă componența chimică, schimbându-i aroma, textura, aspectul și proprietățile nutriționale. O astfel de enzime de slăbire este dieta wikipedia.

 1. Dieta Montignac - Wikipedia
 2. Schimbarea dietei în Paleolitic [ modificare modificare sursă ] Potrivit ultimelor studii, transformările biologice care au dus la apariția lui Homo erectusfoarte posibil precursorul oamenilor moderni, au fost generate de adoptarea unei diete.
 3. Raw foodism - Wikipedia
 4. Spania Maroc Grecia Italia Dieta mediteraneană este o dietă caracteristică zonei mediteraneene, bazată pe consumul de legume, zarzavaturi, fructe proaspete sau uscate, peșteulei de măslinevin în cantități moderate și care, conform Organizației Mondiale a Sănătății OMSeste o dietă sănătoasă și de calitate.
 5. Slăbire metathione
 6. Dietă macrobiotică - Wikipedia
 7. Antichitate[ modificare modificare sursă ] În jurul anilor î.
 8. Николь не могла уснуть.

Există evidențe arheologice care arată că Homo erectus își gătea mâncarea prin prăjire pe foc acum mii de ani. Cuptoarele sunt folosite pentru coacere sau prăjire și reprezintă și o metodă de coacere fără ulei.

În culturi diferite și cuptoarele vor fi diferite, de exemplu în cultura indiană este folosit un cuptor Tandoor, un cuptor cilindric din lut care operează la o singură temperatură înaltă.

Subcategorii

În culturile vestice, sunt folosite cuptoarele sofisticate, precum cele cu microunde. Pentru gătirea lor sunt folosite și ustensile de reținere a mâncării astfel încât ea poate fi amestecată sau ingrediente noi pot fi adăugate chiar în timpul gătirii. Exemple includ tigăile și oalelefolosite pentru prăjirea respectiv fierberea alimentelor. De dieta wikipedia pentru pregătirea mâncării mai este folosit și grătarul.

Gătitul la grătar în aer liber mai este numit și barbecue. Sushi Mâncarea nesupusă operațiilor de alterare[ modificare modificare sursă ] Anumite culturi promovează consumarea de alimente așa cum sunt găsite în natură, fără a se folosi vreuna din operațiile de alterare a gustului sau texturei.

idei de pranz pentru slabit

Un exemplu de astfel de mâncare este sushiun fel dieta wikipedia mâncare întâlnit în special în Japoniaconsistând în filéuri de pește care se mănâncă fără a fi fierte sau prăjite. De asemenea, mulți vegetarieni recomandă consumarea de alimente vegetale, în principal așa cum sunt găsite în natură.

Meniu de navigare

Restaurant modern Restaurante, cafenele și fast food-uri[ modificare modificare sursă ] De mult timp mâncarea este produsă în scopul vânzării în instituții numite restaurante. Restaurantele adesea dețin bucătari pregătiți special în îndeletnicirea culinară dar și chelnerimeniți să îi întâmpine și să îi servească pe clienți.

slabeste 7 kg intr-o luna

Cafenelele sunt de asemenea instituții asemănătoare restaurantelor, dar în care se servesc în general băuturi, adesea cafea de unde și numele. Numai în Statele Unite ale Americii au fost cheltuiți, înpeste miliarde de dolari pentru cine în afara locuinței.

Mâncarea ambalată poate fi produsă de un oarecare măcelar care produce produse din carne sau de un complex dieta wikipedia înțesat cu roboți automați care procesează și ambalează automat mâncarea.

Pe când înainte procesarea mâncării era limitată de gradul ridicat de perisabilitate și durata scurtă de conservare a mâncării, începând cu secolul XX producerea de alimente a început să fie preluată treptat de către computereiar astăzi există fabrici slabeste rapid la picioare complet automatizate, în care muncitorii mai mult supraveghează procesul de producție sau testează produsul finit decât participă efectiv la producție.

accelerează arderea grăsimilor

Importuri și exporturi[ modificare modificare sursă ] Banca mondială a raportat că Uniunea Europeană a fost principalul importator de mâncare încu SUA și Japonia aflate la distanță. Varietatea și disponibilitatea mâncării nu mai este limitată de diversitatea mâncării crescute-produse în anotimpul de creștere local. Respectiv, atunci când în emisfera nordică este iarnă, pot fi importate legume din emisfera sudică și viceversa.

Sari la navigare Sari la căutare Dieta ketogenică dieta wikipedia o dietă foarte bogată în grăsimicu o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați. În medicină este folosită cel mai adesea pentru a trata crizele dificile de epilepsie la copii. Dieta determină organismul să ardă în primul rând grăsimi pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați. De regulă, carbohidrații conținuți de alimente sunt transformați în glucoză, care trece apoi în circulația sanguină prin tot corpul, fiind foarte importantă în special pentru a folosi ca și combustibil pentru creier.

Spre exemplu, pentru producerea unei cutii de supă de pui se poate ajunge la un număr de 56 de companii implicate. În secolul XX au apărut supermarketurilede unde oamenii își puteau cumpăra alimente de calitate în cantități mai mari prin folosirea căruciorului de cumpărături la prețuri mai mici datorită economiei la scală și costurilor de îngrijire mai mici.

 • Cafea pentru sfaturi de slăbit
 • Nu [3] Alte practici dietetice asociate frecvent cu vegetarianismul[ modificare modificare sursă ] Fructarianismul este dieta constituită numai din fructe, nuci, semințe și alte produse de la plante, care pot fi recoltate fără a răni planta.
 • Înființare[ modificare modificare sursă ] În urma Revoluției din d.
 • Categorie:Diete - Wikipedia
 • Vegetarianism - Wikipedia
 • Clădirea în care și-a desfășurat lucrările Dieta de dieta wikipedia Sibiu Dieta Transilvaniei în germană Siebenbürgischer Landtag, în maghiară erdélyi országgyűlés a fost organul constituțional și politic preparlamentar al Principatului Transilvaniacreat în secolul al XVI-lea și format din reprezentanții stărilor celor trei stări privilegiate nobilii, sașii și secuii [1] și ai religiilor recepte romano-catolicăevanghelic-lutheranăcalvină și, mai târziu, cea unitariană.

În decembrie37 de țări suferiseră crize alimentare, iar 20 au impus controale asupra prețului alimentelor. Prețul mâncării fiind în creștere, consumatorii asiatici încep să prefere mâncărurile occidentale iar fermierii și țările în curs de dezvoltare se zbat să țină pasul. În ultimii ani s-a înregistat o creștere a aportului de produse de origine asiatică în industria laptelui și laptelui praf.

Dietă - Wikipedia

Tendința este vizibilă și în alte state în ceea ce privește producția de băuturi plate și carbogazoase dar și producția de ciocolată și de zahăr. Acestă problemă este uneori rezultatul foameteiadică a lipsei de mâncare generalizată respectiv în comunități întregi.

slăbire mod natural

Foametea poate avea un efect devastator asupra sănătății și mortalității umane. Raționalizarea mâncării e folosită pentru păstrarea de rezerve de mâncare odată cu hrănirea populației, cel mai des aplicată în timpul războaielor [11] dar și în unele societăți dictatoriale, precum România socialistă.

Dietas/Introducción/Dietas/cerdaclavanda.ro

Foametea e o problemă internațională foarte pronunțată. Aproape dieta wikipedia milioane de oameni sunt subnutriți iar peste 16 mii de copii mor în fiecare zi de foame. Intoxicațiile cu alimente pot surveni din cauza bacteriilor, toxinelor, virușilor sau paraziților care pot exista în mâncare. Gătirea lor prin fierbere,prăjire sau coacere distruge de obicei microorganismele dăunătoare.

Tipul dietei și principiile sale[ modificare modificare sursă ] Dieta Montignac este un regim de slăbit ce se bazează pe disocierea alimentelor in funcție de Indicele Glicemic pe dieta wikipedia acestea îl au. Pentru a stabili indicele glicemic, se ia în considerare faptul că fiecare aliment determină pancreasul să secrete o cantitate mai mică sau mai mare de insulină. Luând ca referință glucoza, care are cel mai mare indice glicemic, căruia i se stabilește valoarea dese compară indicele celorlalte alimente în raport cu această valoare. Conform spuselor lui Montignac, creșterea în greutate are loc atunci când consumăm alimente cu indice glicemic mare la care ar trebui să se renunțe.

În dieta wikipedia de 7 milioane de oameni mor în fiecare an datorită mâncării contaminate, iar mai mult de jumătate dintre aceștia mor pentru că nu dieta wikipedia avut dieta wikipedia la remedii care i-ar putea vindeca. Acest lucru se întâmplă dieta wikipedia când sistemul imunitar al organismului unei persoane confundă o anumită proteină alimentară cu un agent periculos și o atacă. Alergeni alimentari cunoscuți sunt glutenulporumbulcrustaceele, arahidele sau soia. Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Mâncare Tacâm - ustensilele cu care se servește mâncarea.

cura slabire disociata rapida